izrada web prezentacijaIzradaWebPrezentacija.com
Home > Grafički dizajn > Izrada logoa

Dizajn i izrada LOGOa

Logo dizajn & izrada logotipa

Još od starog Rima, uspešni poslovni ljudi su vodili računa o svom ugledu u društvu, imidžu svog poslovanja i prepoznatljivosti svoje firme. Izrada logotipa je i tada bila važna, jednako kao i sada. Bez obzira da li je u pitanju Beograd, Srbija ili Rim, dobar dizajn logoa se obraća direktno ciljnoj grupi, koja lako uočava, pamti i prati vašu firmu.

U različita vremena kroz istoriju, forme i oblici logoa su se menjali u zavisnosti od mogućnosti njegovog prikazivanja, ali je cilj ostao isti. Već na prvi pogled, on mora jasno ukazati na to ko ste, čime se bavite i šta nudite. Ako dizajner zna šta radi, ne pitajte se koliko košta izrada logotipa. Već sama ideja je neprocenjivo vredna. Još ako je izrada vrhunska, vaš brend je na pola puta ste do uspeha.Dizajn logoa


dizajn logoa
Ne zaboravite da vaš poslovni znak mora imati toliku snagu da za samo nekoliko sekundi ostavi snažan utisak na posmatrača. Osoba čak i ne mora biti svesna toga. Logo vaše firme se urerzuje u podsvest gde se povezuje sa pozitivnim osećajima. To može biti osećaj poverenja, sigurnosti, bogatstva, osećaj sreće zbog rešenja problema i slično. Sve to je moguće postići bojama i oblicima, kada dizajner zna kako to da postigne. Uzmimo naš logo kao primer.

Asocira li vas ovaj žuti logotip na rad? Ukazuje li na to da se bavimo web dizajnom? Kaže li da vredno radimo i da zaslužujemo vaše poverenje? Govori li vam da ćemo završiti vaš projekat u roku, poštujući zadate ciljeve i dogovore? Nekada je stvarno čudo šta je sve moguće postići sa par linija i malo boje.Izrada logotipa


U teoriji, proces izrade logotipa zahteva mnogo usaglašavanja, ispravki, sitnih podešavanja, pomeranja napred - nazad. U praksi, ako se priprema uradi kvalitetno (razumevanje klijentovih želja, istraživanje tržišta, primenjivost rešenja u stvarnosti itd), često se događa da imamo konačni izgled već pri prvom pokušaju!

Evo jednog takvog primera: klijent je želeo kompleksan dizajn ptice Feniks koji će predstavljati firmu na ulazu u zgradu. Krenuli smo sa običnom skicom, obojili je tako da klijent bolje razume sam crtež - što nikako ne predstavlja logo sam po sebi, jer bi bio suviše "jeftin" i nerazumljiv. Bojenjem smo pomogli sebi da bolje uvidimo koje ćemo delove izbaciti a koje zadržati, kako bi smo postigli željeni efekat na zidu. Završili smo verzijom koja stoji u holu zgrade. Dakle, samo je krajnje rešenje bitno, sve ostalo je služilo samo da se stigne do ovog kompleksnog cilja.

izrada logotipa

 


Brending


Izrada logoa je samo prvi korak u stvaranju vizuelnog identiteta, odnosno brendinga, i njegov je sastavni deo. Stoga je potrebno zaista dobro promisliti, istražiti i doneti odluke na osnovu realnih informacija. Nije mudro koristiti besplatne online programe i aplikacije, jer ne postižu ono što može dizajner. Prvi utisak je presudan!

dizajn logoa focus
logotip high garden
logotip vodkila
izrada logoa
logotip inat
logotip sawtooth
izrada logotipa
izrada logoa za firmu
logo star
logo gold distribution
logo cena
logo za maslinovo ulje
logotip team freedom
comfort logo
logo super fertile
logo panda
logo za muzicara
logotip imena
good logo
logo kozmetika
logo nekretnine beograd
logo za igračke
logo za fitness teretanu
logotip povoljna cijena
logo dizajner
logo za restoran piceriju
logo za motorno ulje


Portfolio


Ovde smo prikazali samo neke od dizajnerskih rešenja logoa za naše klijente. Za ostale radove iz oblasti grafičkog dizajna, posetite stranicu portfolio.web dizajn 

×

Imate projekat za nas? Pozovite:

telefon viber whatsapp
usluge web dizajna
ili nam pišite beograd

 

 

 

KontaktBLOGXML sitemap
© IzradaWebPrezentacija.com 2020.