izrada web prezentacijaIzradaWebPrezentacija.com
Home > Online marketing > Internet reklamiranje

Online marketing & Reklamiranje na internetu

Digitalni marketing

Pojam digitalni marketing obuhvata širok krug marketinških aktivnosti sa istim ciljem kao i svaki advertajzing - brendiranje firme, promocija proizvoda ili usluga koji kao krajnji rezultat daju povećanje prodaje i uspešnosti poslovanja. Razlika u odnosu na druge vidove reklamnih kampanja je što se ovde radi isključivo na internetu.


Zašto online marketing

Po pitanju načina na koji se obavlja, online marketing se deli na (ili pokriva) više oblasti:

Opšte je poznata činjenica da je internet medij koji raste i pruža neslućene mogućnosti po pitanju broja ljudi iz vaše ciljne grupe - potencijalnih potrošača ili konzumenata vaših proizvoda ili usluga do kojih je moguće dopreti. Statistika pokazuje da u Srbiji te brojke rastu neverovatnom brzinom. Najbolje što nam online reklamiranje pruža je da su rezultati lako merljivi i vidljivi skoro odmah.

Internet marketing ne podrazumeva samo reklamiranje na Googlu, Instagramu, Fejsbuku i oglašavanje na društvenim mrežama. Na početku svake kampanje, potrebno je odrediti ciljeve, odnosno šta je zadatak i koji se rezultati očekuju. Neki od mogućih ciljeva mogu biti: povećanje posećenosti sajtu, učvrščivanje pozicije brenda na tržištu, porast prodaje, stvaranje baze potencijalnih kupaca i slično. Prvi korak koji naša agencija uobičajeno čini u okviru online kampanje je istraživanje tržišta, konkurencije i auditorijuma na koji se cilja. Potrebno je i odgovoriti na pitanja kao što su: šta se realno može očekivati i koliko je potrebno uložiti da bi se investicija vratila u očekivanom obimu.


Reklamiranje na internetu

Instagram i Facebook

U zavisnosti od zadatih ciljeva, a u dogovoru sa klijentom donosimo odluku na kojoj će se platformi kampanja voditi. Dosadašnje iskustvo govori da reklamiranje na Instagramu daje najbolje rezulatate po pitanju prodaje proizvoda za koje nisu potrebna duga i koncizna objašnjenja. Facebook zahteva potpuno drugačiji pristup i dobro osmišljenu kampanju. Ova socijalna mreža je naročito pogodna za podizanje rejtinga firme i njeno brendiranje (formiranje pozitivne slike o brendu).

Jedna od velikih prednosti reklamiranja na Fejsbuku i Instagramu (u odnosu na recimo radio ili TV) je lako pronalaženje vaše ciljne grupe. Naime, ove socijalne platforme prate ponašanje svojih korisnika, znaju njihove navike i interesovanja. Pravilnim podešavanjem kampanje, vaša reklama će biti prikazana samo onima koji su u nekom prethodnom periodu pokazali interesovanje za ovakve ili slične proizvode ili usluge. Takođe je moguće ciljati i određenu starosnu grupu, pol, grad i slično. Recimo, moguće je da se vaš oglas prikazuje samo osobama ženskog pola, starosti od 25 do 35 godina koje žive u Beogradu (ili Srbiji) i koje su pokazale interesovanje za kućne ljubimce.

Google AdWords

Oglašavanje na Guglu za vas može biti najjeftiniji vid reklamiranja na internetu. Pozicija (vidljivost) oglasa zavisi samo od vašeg budžeta. Dobra stvar je da se vaši oglasi prikazuju samo osobama koje pretražuju internet po ključnoj reči ili frazi koju ste vi izabrali. To znači da će vaš oglas biti prikazan nekome ko je upravo pokazao interesovanje za ono što vi imate da ponudite.

Iako mnoge agencije za digitalni marketing nude usluge reklamiranja Google AdWords nudeći izradu i postavljanje oglasa, uz pompezne najave brzih rezultata, na duge staze takav način vođenja kampanje može doneti više štete nego koristi. Pravilno oglašavanje na Google zahteva prethodnu SEO optimizaciju postojećeg sajta ili izradu novog web sajta. U okviru ovog načina online reklamiranja najbolji rezultati se postižu izradom tzv. landing page-a. To je stranica na koju će posetilac biti preusmren kada klikne na vaš Google oglas.

Da bi ste stekli uvid kako mi to radimo, sledi nekoliko primera vizuelnih rešenja iz reklamnih kampanja koje smo radili za naše klijente na internetu:

reklamiranje na google
reklamiranje na fejsbuku
digitalni marketing agencija
baneri za sajt
instagram reklamiranje
agencija za digitalni marketing beograd
reklamiranje na drustvenim mrezama
reklamiranje na instagramu
reklamiranje na internetu
internet marketing agencija
online reklamiranje
reklamna kampanja

 

×

Imate projekat za nas? Pozovite:

telefon viber whatsapp
usluge web dizajna
ili nam pišite beograd

 

 

 

KontaktBLOGXML sitemap
© IzradaWebPrezentacija.com 2020.