izrada web prezentacijaIzradaWebPrezentacija.com
Home > Online marketing > SEO optimizacija

SEO - Optimizacija web sajtova

Optimizacija ove web stranice

Ako čitate ovaj tekst, znači da ste nas lako pronašli na internetu. To vam govori da je optimizacija ove web stranice za pretraživače veoma dobro urađena. Bolja reklama nam ne treba! Pogurajte i vi svoj sajt do prve stranice Google. Naša agencija, koja se nalazi u Beogradu, uporedo sa izradom web sajtova nudi i SEO usluge.


Zašto SEO optimizacija?

90% korisnika interneta u svetu ne ide dalje od prve stranice rezultata pretrage. Čak 95% korisnika u Srbiji koristi Google kao jedini pretraživač. Dakle, ako vas nema na prvoj stranici Gugla, vaša ulaganja u izradu web sajta, održavanje društvenih mreža i sl, nisu investicija već samo trošak!

SEO (skraćenica od Search Engine Optimization) ili optimizacija sajtova za pretraživače nije jednostavan postupak. To je skup tehnika koji ima za cilj da internet prezentacija ili određene stranice budu što bolje pozicionirani u rezultatima pretrage, za određene ključne reči i fraze koje se tiču vašeg biznisa, roba ili usluga. Ako ste bolje pozicionirani, samim tim imate i veću posećenost sajtu. A ako imate veću posećenost, imate i veći broj potencijalnih kupaca (korisnika). Ovo vam kao krajnji rezultat daje povećanje prodaje ili broja upita za vaš proizvod i uslugu. Ako je optimizacija dobro urađena, cena koju ćete platiti za ove SEO usluge predstavlja veoma dobru investiciju.


Optimizacija sajta za pretraživače

Generalno, najbolji rezultati se poztižu ako se SEO optimizacija radi na samom početku, dok traje izrada web sajta. Moguće je postići iste rezulatate i za već postojeće web stranice, ali je ceo proces složeniji, što podrazumeva i da će cena biti veća. Postupci i radnje koje se preduzimaju u okviru SEO website optimizacije se dele na:


On-page optimizacija

On-page ili On-site optimizacija podrazumeva radnje koje se preduzimaju u okviru koda (kodiranje) web sajta i u okviru teksta određene stranice za koju se radi SEO. Google, na primer, voli određeni broj reči u okviru jednog teksta, ponavljanje ključnih reči ili fraza određeni broj puta na određenim mestima, dodavanje naslova i slika na strateškim pozicijama i tako dalje. Ovde ne postoji opšte pravilo koje je primenjivo na sve stranice, već to zavisi od izabranih ključnih reči, konkurentskih sajtova i slično. Zbog toga je potrebno uraditi strategijsko istraživanje pre pristupanja samoj SEO optimizaciji.


Off-page optimizacija

Off-page ili Off-site SEO uključuju sve one aktivnosti koje se preduzimaju izvan same prezentacije. Ovaj deo je prilično kompleksan i zahteva izadu strategije. Podrazumeva odabir sajtova koji se bave istom tematikom i povezivanje sa njima. Vrlo često je u okviru ovoga potrebna i izrada stručnih tekstova i sl. Takođe, off-page optimizacija uključuje i usluge vodjenja društvenih mreža.
Radi ilustracije svega ovde napisanog, kao jasni pokazatelj da naša agencija stoji iza svojih reči, sledi primer rezultata SEO optimizacije našeg websajta. Slika pokazuje zvanični Googlov alat za proveru performansi i brzine učitavanja sajtova. Naša prezentacija je postigla ocenu 100, što je najbolji mogući rezultat:


seo optimizacija

SEO usluge


 

Imate projekat za nas? Pozovite:

telefon viber whatsapp
usluge web dizajna
ili nam pišite beograd

 

 

 

KontaktBLOGXML sitemap
© IzradaWebPrezentacija.com 2020.