izrada web prezentacijaIzradaWebPrezentacija.com
Home > Grafički dizajn > Vizuelni identitet

Vizuelni identitet firme

Korporativni identitet kroz grafički dizajn

Bilo da ste vlasnik firme ili tek razmišljate da započnete biznis, verovatno ste se već mnogo puta zapitali kako izgraditi imidž i reputaciju vašeg novog brenda ili buduće kompanije. Ako ste se pri tome još i malo bavili istraživanjem, sigurno ste čuli za izraz vizuelni ili korporativni identitet.

Vizuelni identitet, često popularno nazivan brendiranje je skup radnji koje se preduzimaju u oblasti grafičkog dizajna, u cilju građenja dobre reputacije firme, a samim tim i proizvoda i usluga koje ona nudi. Prvi korak u ovom poslu je svakako istraživanje tržišta. To podrazumeva istraživanje ne samo željene ciljne grupe potrošača, već i potencijalne konkurencije i njihove međusobne interakcijeGrafički dizajn


Kada se završi analiza i srede rezulatati pomenutih istraživanja, vreme je za angažovanje grafičkog dizajnera. Njegova uloga je od presudnog značaja. To je osoba od čije će maštovitosti, razumevanja dobijenih rezultata istraživanja, poznavanja tržišta, stepena angažovanja, vizije i još mnogo sitnih detalja, zavisiti vizuelni identitet firme. Grafički dizajn u ovom slučaju podrazumeva idejna rešenja svih vizuelnih elemenata, galanterije i svega što je oku vidljivo, a tiče se vaše firme, brenda ili kompanije. To mogu biti logotip, vizit karte, memorandumi, fascikle, katalozi, flajeri, reklamne majice ili kačketi, web sajt, facebook stranica, video materijal, brendiranje automobila itd.

Dizajn svih ovih elemenata mora pratiti vaš stil kroz identičan vizuelni koncept. Jednom kad se predstavite tržištu i ostavite snažan utisak na potrošača, odnosno klijenta on ne sme imati dilemu. Svaki put kada se susretne sa nekom od vaših vizuelnih oznaka, on će znati šta da očekuje od vašeg brenda.Evo jednog kratkog primera kreiranja vizuelnog identiteta za klijenta koji se bavi fitness programima. Zadatak je bio kreirati logo koji je sačinjen od puzzle elemenata. Time je klijent želeo da pokaže da njegov fitness program obuhvata dijetu, kondicioni trening i trening snage i da samo kao celina daju rezultate. Dizajn logoa takođe mora zračiti poverenjem. To smo postigli "medicinskim" oblikom. Boje su njegov izbor. Nakon izrade logoa, klijent nas je angažovao i za ostale elemente brendinga. Od postera, letaka, Facebook stranice, dizajna majica, pa sve do izrade kratkog intro-videa od 15 sekundi, koji smo napravili od samo dve fotografije.

Vizuelni identitet brenda
identitet firme
dvostrana vizit karta
korporativni identitet
vizuelni identitet kompanije
brendiranje
posteri


Naše dvadesetogodišnje iskustvo na polju korporativnog / vizuelnog identiteta i široka lepeza usluga koje nudimo svojim klijentima iz drugih oblasti poslovanja, su samo jedan od razloga da izaberete baš nas. Mi znamo kako stvoriti unikatan dizajn koji ostavlja snažan, pozitivan utisak, već na prvi pogled. Dozvolite nam da vaš brend ili firmu učinimo prepoznatljivima na tržištu. Korporativni identitet je ogledalo vašeg preduzeća.Portfolio


U okviru stranice portfolio izlistali smo neke od usluga koje nudimo u okviru grafičkog dizajna. Tako možete na jednostavan način steći uvid u naš rad i široku lepezu poslova koje već godinama uspešno obavljamo.

web dizajn 

×

Imate projekat za nas? Pozovite:

telefon viber whatsapp
usluge web dizajna
ili nam pišite beograd

 

 

 

KontaktBLOGXML sitemap
© IzradaWebPrezentacija.com 2020.