izrada web prezentacijaIzradaWebPrezentacija.com
Home > Grafički dizajn > Dizajn etikete

Dizajn etikete

Zašto je dizajn etikete važan

Iako zvuči neverovatno, marketinške studije pokazuju da je dizajn etikete važniji od samih proizvoda. Pravilno dizajnirana etiketa ima moć da prodaje proizvod privlačeći kupce i kada nisu planirali kupovinu. Njen zadatak je da kaže kupcu: "Vidi me - tu sam! Kupi me, sad il' nikad. Ovaj proizvod je baš ono što ti treba." I to ne važi samo za kozmetiku, za koju postoji mišljenje da se kupuje impulsivno, u odnosu na dizajn amblaže, već uopšteno za sve proizvode. Bilo da su vam potrebne etikete za vino, med, rakiju, pivo, maslinovo ulje, za tegle ili flaše ovu činjenicu morate imati u vidu. naši dizajneri imaju rešenje.

Uzmimo za primer čarape. Zašto baš njih? Čarape se obično prodaju van kutije, dakle kupac može da ih pipne, poveže se sa njima, oseti njihov kvalitet, sastav, postojanost. Lako može da ih uporedi sa sličnim proizvodima koji se nalaze na susednim policama. Situacija je sledeća: imamo dva proizvoda istih karakteristika, boje, veličine, cene... Jedino što ih razlikuje je ambalaža, odnosno etiketa. Prva je obična etiketa na kojoj piše recimo "Muške čarape", druga ima predivan logo i boje koje asociraju na mekoću i miris svežine (samo to, da ne preterujemo sa opisima). Za koju bi ste se vi odlučili?

etikete za čarape
Kao ilustraciju gore iznetog, pokazujemo vam naše rešenje etikete za čarape. Zadatak je bio osmisliti dizajn koji će biti štampan na kartonu i ujedno služiti za kačenje na štender. Umesto etikete, napravili smo "polu-kutiju" na koju smo dodali bitne informacije (koje prodaju proizvod). Logo je takođe osmišljen u našem studiju. Prometite da logo asocira na tkanje, iako je klijent želeo da podseća i na zube testere (jer je to naziv firme). Da li bi ste vi kupili ove čarape ako pored njih stoji drugi par sa običnom etiketom na kojoj piše samo "čarape"?


Dizajn etiketa


Sada kad smo ustanovili zašto je važno imati dobar dizajn etikete, pređimo na detalje. Najčešći zahtevi koje dobijamo na tržištu Srbije (Hrvatske, Bosne i Hercegovine...) se odnose na vino, rakiju, pivo, maslinovo ulje i med. Već na prvi pogled je jasno da na Balakanu prednjače male, porodične proizvodnje. Ako imate mali biznis koji razvijate i potrebna vam je etiketa ili pakovanje koje će vaš proizvod izdvojiti od konkurencije, mi znako kako se to radi. Ne nudimo samo dizajn etikete, već i vizuelni identitet brenda i promociju vašeg proizvoda.

Etikete za vino i rakiju

Etikete za vino, rakiju i žestoka alkoholna pića ne zahtevaju previše komplikovanih elemenata. Jednostavnije je često bolje. Treba imati na umu da su boje veoma bitan faktor svakog dizajna. Pravilnim izborom boja se može mnogo postići, pa čak i ispričati priča. Vinske etikete se naročito baziraju na bojama, kojima se oblično ističe i vrsta vina (potrošači su jednostavno navikli na taj sistem).

etikete za vino i rakiju
etikete za vino
dizajn etikete za vino
etikete za alkoholna pića
etikete za viski
dizajn etikete za rum

Dizajn etikete veoma zavisi i od oblika flaše ili tegle. Za još primera naših radova, posetite stranicu portfolio.

Etikete za med i ulje

Med je specifičan proizvod čija etiketa zahteva neke neizostavne elemente na koje su potrošači navikli. Za med i maslinovo ulje važe slična pravila kao i za vino. Na primer, u velikoj većini slučajeva bitno naglasiti geografsko poreklo, proces izrade i slično.

etiketa za med
tegla za med
dizajn etikete za med
etikete za maslinovo ulje

Za još primera naših radova, posetite stranicu portfolio.

U zavisnosti od namene, pored imena proizvoda i logoa firme, sastavni delovi etikete su:

Mudro je dodati i podatke za kontakt, odnosno websajt za dalje narudžbe, Facebook ili Instagram adrese i slično. Etiketa je još jedno mesto koje možete suptilno iskoristiti za reklamu. Recimo, ako ima dovoljno mesta, možete pomenuti i ostale proizvode iz iste serije.Portfolio


Nakon 20 godina rada na polju grafičkog dizajna naš portfolio je preopširan da bi prikazali sve projekte na kojima smo radili. Portfolio i ne služi tome. Izlistali smo neke od radova, čime želimo samo da ukažemo na široku lepezu različitih usluga koje nudimo u ovoj oblasti.

web dizajnCena?


Cena zavisi od vaših potreba. Za približnu procenu cene vašeg projekta, budite slobodni da nas kontaktirate, uz što detaljnije objašnjenje. Pored dizajna etiketa, nudimo i kompletnu podršku u promociji vašeg proizvoda i razvoju brenda. Znamo da nismo najjeftiniji. I nije nam cilj da to budemo. Cilj je da su naši klijenti zadovoljni što su angažovali baš nas i da im to ne predstavlja trošak već poslovnu investiciju koja donosi dobit. Ako je to zadovoljstvo obostrano, saradnja će nam biti dugovečna i prijatna.


 

×

Imate projekat za nas? Pozovite:

telefon viber whatsapp
usluge web dizajna
ili nam pišite beograd

 

 

 

KontaktBLOGXML sitemap
© IzradaWebPrezentacija.com 2020.