izrada web prezentacijaIzradaWebPrezentacija.com
Home > Grafički dizajn > Jelovnici i meniji

Dizajn jelovnika i menija

Jelovnici i meniji za restorane

Znate li da dizajn jelovnika itekako utiče na poslovanje restorana? Neodoljiv, dopadljiv i unikatan dizajn će svakako uticati na sveopšti utisak, a samim tim i bolju prodaju hrane i pića. Ne samo lepa grafička izvedba, već i dobro osmišljen raspored elemenata menija je itekako bitan jer dokazano pospešuje povećanje narudžbi i prometa u ugostiteljstvu.

S druge strane, međutim, loše dizajniran jelovnik ili zastarela karta pića nanosi nenadoknadivu štetu imidžu restorana. Pogrešna grafička rešenja zaista mogu dovesti do toga da gost odustane od narudžbe i donese loš sud o vašem poslovanju i ne pogledavši vašu kompletnu ponudu. Takav gost vam neće dati drugu šansu.Dizajn jelovnika


dizajn jelovnika za restorane
O izgledu menija (menu) razmišljajte kao o izlogu vašeg restorana ili kafića. Gost fizički ne može da zaviri u kuhinju i "pomiriše" jela, niti može da pogleda sastojke od kojih su napravljena. Zato je tu jelovnik, kao svojevrstan katalog vaše ponude. Tu možete napisati da su recimo, taljatele ručno pravljene u vašem restoranu od domaćeg brašna ili dodati sliku koja asocira ne svežinu tek ulovljene ribe, objasniti poreklo i godinu berbe grožđa za vina koje nudite itd.

Jelovnik je i svojevrsni reklamni materijal koji daje trenutne rezulatate. Učinak mudro osmišljenog i dobro grafički dizajniranog menija vidite odmah. Ako se oslanjate samo na rečitost konobara i sposobnost osoblja da prezentuje vašu ponudu, svakodnevno propuštate mnoge prilike. U većini slučajeva, jelovnik je taj koji inicijalno prodaje jela, a ne osoblje. Osoblje pruža uslugu koja je potekla iz jelovnika ili karte pića itd. Kao što vam je potrebno iskusno, kulturno oosblje koje zna kako da komunicira sa gostima, tako i "menu" komunicira sa svakim gostom ponaosob, za šta konobar nekada i nema dovoljno vremena, ni razumevanja. Gost će držati kartu pića u rukama koliko god mu je portebno da donese odluku. Zato morate učiniti da se on / ona zaljubi u izgled menija, a samim tim i u vaš ugostiteljski objekat.Grafički dizajn

Kako napraviti meni za kafić, a kako za restoran? Uvek treba imati na umu vrstu ugostiteljskog objekta, njegov stil, klijentelu koju privlači, šta želite postići novim dizajnom itd. Na primer, za kiosk brze hrane najbolje rešenje će biti jelovnik u vidu flajera, koji je moguće poneti sa sobom, ukoliko se nudi usluga dostave hrane. Restoran u koji često dolaze gosti iz inostranstva logično je da ima meni sa prevodom na engleski jezik. Uvek treba imati na umu da grafička rešenja odgovaraju postojećem imidžu i da prate temu samog objekta.

dizajn menija za restorane
jelovnik za ugostiteljstvo
dizajn jelovnika
jelovnik flajer za brzu hranu
dizajn menu-ja
flajer za hranu i ketering


Portfolio


Pozivamo vas da posetite stranicu portfolio kako bi ste stekli uvid i u ostale naše radove iz oblasti grafičkog dizajna. Nije nam namera da se hvalimo brojem završenih projekata, već da pokažemo široku lepezu različitih usluga koje nudimo.

web dizajn 

×

Imate projekat za nas? Pozovite:

telefon viber whatsapp
usluge web dizajna
ili nam pišite beograd

 

 

 

KontaktBLOGXML sitemap
© IzradaWebPrezentacija.com 2020.