izrada web prezentacijaIzradaWebPrezentacija.com
Home > Grafički dizajn > Ilustracije

Grafičke ilustracije

Ilustracije za knjige i vektorska grafika

Danas je gotovo nemoguće odvojiti izradu ilustracija od ostalih poslova u okviru grafičkog dizajna. Pojavom digitalne tehnologije i kompjuterskih programa za crtanje, ilustracije se više ne koriste samo za stripove i knjige već za mnoge namene. Njihova cena je drastično niža. Evo primera etikete koju smo uradili za klijenta koji proizvodi dečije igračke. Etiketa je u stvari vektorska ilustracija, kao da je izašla iz pera ilustratora bajke.


ilustrator bajke

Postalo je gotovo nezamislivo voditi uspešan biznis, naročito online poslovanje, bez dobrog iliustratora. Velika većina reklama, čak i kad ne vidite jasan crtež je grafički obrađena i dorađena. Ilustracija se ne koristi samo kada je potrebno predstaviti likove iz mašte ili ono što ne možete fotografisati u realnom svetu, već se upravo koristi i u okviru fotografija i drugih digitalnih ostvarenja.

Ima li razlike između web i grafičke ilustracije? Iako je odgovor DA, suštinski u smislu izrade gotovo da je i nema. Postoji samo jedna veoma bitna osobina koja ih razlikuje. To je rezolucija u kojoj je finalni dokument obrađen (formatiran). Za grafičku ilustraciju rezolucija mora biti najmanje 300dpi kako bi bila pogodna za štampu, dok je za online upotrebu dovoljno i 72dpi (više o web ilustracijama).

U širokoj upotrebi je još i vektorska grafika. Ona je naročito pogodna za izradu ilustracija, jer joj je rezolucija praktično neograničena. Jedan dečiji crtež urađen u vektoru možete povećati na veličinu zgrade ako želite, bez ikakvog gubitka njegovog kvaliteta. Zato se danas ovaj tip koristi gotovo za sve vrste projekata. Od izrade ilustracija za knjige, bajke, do logoa, reklama, skica i crteža za modne časopise itd


Izrada ilustracija


U okviru usluga grafičkog dizajna, naš studio nudi usluge izrade ilustracija. Od jednostavnih crteža karaktera ili crtanih likova, do kompleksnih slika bajki za decu ili apstraktnih prikaza. Digitalno je moguće postići sve. Krajnji rezultat može izgledati kao da je urađen vodenim bojama, flomasterima, grafitnom olovkom itd. U digitalnom svetu, samo je nemanje mašte ono što ograničava čovekovo stvaralaštvo.Kako bi ste shvatili mogućnosti grafičke ilustracije, evo nekoliko primera projekata koje smo uradili tokom godina. Klikom na svaku pojedinačnu sliku dobićete kratko objašnjenje o konkretnom, izabranom projektu.

ilustracija za decije knjige
ilustracije za decu
ilustracije knjiga
ilustracije knjige
izrada ilustracija
crtani likovi
vektorske ilustracije
modne-ilustracije
graficke-ilustracije
vektorska-grafika


Portfolio


Primera je zaista pregršt. Za dvadeset godina rada naš portofolio je suviše obiman da bi smo ga čak i razvrstavali po kategorijama. A i smatramo da nema baš mnogo smisla besomučno izlistavati hiljade radova. Kvalitet i način rada je moguće videti iz samo nekoliko primera.

web dizajn 

×

Imate projekat za nas? Pozovite:

telefon viber whatsapp
usluge web dizajna
ili nam pišite beograd

 

 

 

KontaktBLOGXML sitemap
© IzradaWebPrezentacija.com 2020.